Ultralyd for gravide

Hva er ultralyd for gravide?

Ultralydundersøkelsene utføres av jordmor med spesialutdanning fra Nasjonalt senter for Fostermedisin, Trondheim.

Ultralydundersøkelser gir ikke en garanti for at avvik kan avdekkes hos et foster, men om mistanken er der, vil den gravide bli henvist til spesialisthelsetjenesten.

En ultralydundersøkelse vil vare mellom 30-60 minutter, avhengig av undersøkelsen.

For at mor og far skal få mest mulig ut av undersøkelsen, anbefales det ikke at små barn blir med til timen. Det er også fint om du tar med helsekort for gravide, når du kommer.

Vi tilbyr

  • Tidlig ultralyd – Tidlig ultralyd kan tas av flereårsaker. Man kan være usikker på om det er liv og hjertet slår, på svangerskapslengden og nysgjerrig på om det er ett eller flere foster. De vanligste årsakene til at man ønsker en slik tidlig kontroll er gjerne p.g.a blødning eller tidligere spontan aborter. Det måles ikke nakkefold eller nesebein.
  • Rutine ultralyd – Terminsetting ved 18. uke. Fosterundersøkelse med ultralyd er et godt hjelpemiddel til å bestemme sikrest mulig dato for fødselen (termin). Her sjekkes også fosterets utvikling, organer, fostervann og placenta.
  • 3D/4D – Mange ønsker ultralydundersøkelse med 3D/4D bilder av fosteret. En fin tid å gjøre dette på er fra ca. uke 26 til uke 31. Da er det størst sannsynlighet for å få gode bilder. Ved disse undersøkelsene gjøres også måling av tilvekst og anatomisk gjennomgang.

Prisliste ultralyd for gravide

Ultralyd for gravide – 3D & 4D
kr 1500 ,-
Ultralyd for gravide – 2D
kr 1000 ,-

Det måles ikke nakkefold eller nesebein. 3D ultralyd inkluderer bilder på fotopapir og minnepenn. Anbefalt uke for dette, er i uke 26-31

Kontakt oss

Vi har fokus på helhetlig behandling og tverrfaglig samarbeid.

Kontakt ossSe alle priser →